12 Mayıs 2016

PARMIGIANO REGGIANO - İTALYAN PEYNİRİ


Bu haftayı bir İtalyan Peynirine ayırdık. Son derece sert, kuru ve kendi ülkesinde çok meşhur bir peynir. Biraz parmesan biraz bizdeki eski kaşar tadı var. Makarnaların, pizzaların ve salataların üzerine rendelendiğinde harika bir tat veriyor. Ayrıca İtalyan çorbalarına, hatta vitamin değeri çok olduğu için bebeklerin mamalarına da ekliyorlar.


Parmigiano Reggiano'nun en önemli özelliği sadece belirli bir bölgede yetiştiriliyor olması. Parmesan peyniri tüm dünyada yetiştiriliyor fakat bu peynirimiz sadece İtalya'nın Emilia Romagno bölgesindeki Modena, Parma, Reggio Emilia sınırları içerisinde üretilmektedir.

Üretimi çiğ inek sütünden yapıldığı için vitamin ve mineral değeri çok yüksek. 

Peynir'de eskitme zamanı uzadıkça kalitesi de artmaktadır. Bu peynir en az 12 en fazla 36 ay süre bekletilmektedir. Benim resmini sunduğum peynirin bekletilme süresi 30 ay. Aşağıda bu peynirle ilgili bir kaç görsel paylaşıyorum.






Hiç yorum yok: