8 Mayıs 2016

KAKAOLU ŞEFTALİLİ TART



Daha öncede tart yapmıştım. Fakat kakao ile hazırlanan hamur çok daha lezzetli oldu. Krema, kakaolu tart ve şeftali birlikte mükemmel bir uyum sergiledi. Sadece dilimlerken kreması biraz kenarlara aktı. Denemedim fakat belki toz jöle ile biraz daha sabitlenebilir. Yiyenlerden tam not alacak bir tarif. Afiyet Olsun....




Malzemeler
- 200 gr. Un
- 55 gr. Pudra Şekeri
- 1 yemek kaşığı kakao
- 125 gr. Soğuk Tereyağı
- 1 yumurtanın sarısı

Kreması için
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı Un
- 1 su bardağı Toz Şeker
- 50 gr. Tereyağı
- 1 paket Vanilya
- 3 Yumurta

Üzeri İçin
-3 Şeftali
-2 yemek kaşığı Toz Şeker
-Çikolata Parçaları

Hazırlanışı


Tart hamuru için unu bir kaba eleyin. Pudra Şekeri ve kakaoyu ekleyip harmanlayın. Soğuk tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı görünümünde oluncaya kadar parmak uçlarınızla ufalayın.Yumurta sarısını ilave edip yoğurun. Hamuru streç film e sarıp bir saat buzdolabında bekletin. 

Şimdi kremayı hazırlayalım. Tüm malzemeleri tencereye alın, sürekli karıştırarak krema kıvamını alana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.


Dinlenen hamuru iki yağı kağıt arasında tart kalıbından biraz büyük açın. Hamuru yağlı kağıt serili tart kalıbına elinizle bastırarak yerleştirin. Kenarlarından taşan hamuru kesin. Üzerini çatalla delin. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. 


Üzeri için yarım ay şeklide doğradığınız şeftalileri toz şekerle birlikte yumaşayana kadar hafif soteleyin. Soğuyan kremayı tart hamurunun üzerine dökün. Şeftalileri gül şeklini oluşturacak şekilde tatlının üzerine dizin ve çikolata parçaları ile servis yapın. 

Hiç yorum yok: