6 Nisan 2016

YUMURTALI MAKARNA


Malzemeler (4 kişilik)

-1 paket spagetti Makarna
-4 adet Yumurta
-1 Yumurta Sarısı
-Tuz, Karabiber, Peynir, Zeytinyağı, Tereyağı

Hazırlanışı

Makarnaları haşlayıp süzdürün. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve sevdiğiniz bir peynir ile tatlandırın. Yağlı kağıt serili tepsiye koyarak, çatal yardımıyla kuş yuvası şeklini verin. Üzerine yumurta sarısı sürerek fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar bekletin. 

Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve yumurtaları kırın, Kısık ateşte şeklini bozmadan pişirin. Yumurtaları makarnaların üzerine yerleştirin, peynir ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: