11 Nisan 2016

ŞEHRİYELİ MUHALLEBİ




Malzemeler

- 5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Tel şehriyeyi tereyağı ile rengi dönene kadar kavurun. Ayrı bir tencereye süt, toz şekeri, nişasta ve unu karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Çekilmiş fındıkları muhallebiye ilave edin. Hindistan cevizi ve kavrulan tel şehriyeyi de ekleyip karıştırın. Orta boy bir kabı çok az ıslatalın fazla suyu süzdürün. Muhallebiyi kaba düzgün bir şekilde yayarak buzdolabında 4-5 saat kadar dinlendirin. Üzerini hindistan cevizi ve toz fıstık ile süsleyeyip, dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: