18 Nisan 2016

KABAKLI VE PEYNİRLİ YUMURTA


Öyle güzel bir aperatif yemek hazırladım ki, nerden başlasam acaba! Ekmek üzerine sürülen sarımsaklı tereyağını mı anlatayım yoksa kabak harcının yumurta ile birlikte mükemmel uyumunu mu anlatayım. Sadece aperatif olarak değil, öğün olarak da tüketebilirsiniz. O kadar tok tutuyor ki uzun süre acıkmıyorsunuz. Farklı tatları sevenler bu tarifi kaçırmasın.



Malzemeler
-1 Kabak
-1 su bardağı Lor Peyniri ve Sevdiğiniz bir peynir karışımı
-2 dilim kızarmış Ekmek
-2 Yumurta
-Kırmızı Pul Biber, Tuz, Karabiber
-Zeytinyağı

Sosu için :
1 yemek kaşığı tereyağı - 2 diş sarımsak

Süslemek için : Maydanoz yada Dereotu

Hazırlanışı

Kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp zeytinyağında 4-5 dakika soteleyin. Peynirleri ilave edip ocaktan alın. 

Yumurtayı kaynar suda poşe osulü pişirip fazla suyunu alması için kağıt havluya serin.

Tereyağını tavada eritip rendelediğiniz sarımsakları 1 dakika kadar soteleyin.

Kızarmış ekmeklerin üzerine sotelediğiniz sarımsakları sürün, kabaklı karışımı üzerine paylaştırın ve son olarak pişen yumurtaları üzerine yerleştirerek, dereotu ile süsleyerek servis yapın. 

Hiç yorum yok: