2 Temmuz 2015

ÇİFT KATLI OMLET


Farklı bir kahvaltılık tarifi daha hazırladık. Arasına normalde rendelenmiş kaşar konuluyor fakat ben Cheddar peyniri kullandım. Her iki şekilde de denemenizi öneririm, lezzetli oluyor. Afiyet Olsun.



Malzemeler

- 3 Yumurta
- 1 kaşık Un
- Yarım çay bardağı Süt
- Tuz
- Tereyağı (tavayı yağlamak için)
- Rendelenmiş kaşar peyniri yada Cheddar peyniri

Hazırlanışı

Yumurta, un ve sütü iyice çırpın. Bu karışımdan iki tane omlet hazırlayacağız. Tavayı tereyağı ile yağlayın ve hazırladığınız malzemenin yarısını tavaya dökerek düzgün bir şekilde yayılmasını sağlayın. Pişen omleti geniş bir tabağa alarak kalan yumurtalı karışımı da aynı şekilde pişirin. Hazırladığınız ikinci omlet tavada kalsın ve cheddar yada rendelediğiniz kaşar peynirini omletin üzerine eşit bir şekilde yayın. Pişen diğer omletimizi üzerine kapatarak peynirin erimesini sağlayın ve ocağın altını kapatarak sıcak servis yapın. 

Hiç yorum yok: