8 Temmuz 2015

BUZLUK PASTASI


Yazın sıcak günlerine uygun güzel bir tarif. Bu pastanın en güzel yanı hazırlayıp derin dondurucuya koyuyorsunuz ve dilediğiniz zaman misafirlerinize ikram ediyorsunuz. Her zaman elinizin altında.

Dondurucudan çıkardığınızda çok katı olacağı için yemesi biraz zor olabilir. Servis yapmadan 15 dakika kadar dışarıda bekletirseniz kesmesi daha kolay olur. Resimdeki gibi çikolata sos ile hazırlayabileceğiniz gibi hazır böğürtlen sos ve çikolata sosları ile de ikram edebilirsiniz. Ben bu tarifi, küçük kek kalıplarımda da ayrıca denedim. Parça parça olduğu için kişi sayısına göre buzluktan çıkarıp servis yapılabiliyor. Afiyet Olsun...





Malzemeler

- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 1 adet muz
- Fındık kırıkları
- Çikolata parçaları
- Kurutulmuş meyve parçaları
- 1 paket halley
- Çikolata sos

Hazırlanışı

Krem şantiyi iki bardak soğuk süt ile koyulaşana kadar mikser ile çırpın. Muzu küp doğrayın, halleyleri bir kaç parçaya ayırın. Diğer tüm malzemeler ile birlikte karıştırın.
Dilediğiniz bir kalıba buzdolabı poşetini keserek yerleştirin. Üzerine hazırladığınız karışımı ekleyerek üzerini düzeltin. Derin dondurucuda bir gece bekleterek çikolata sos ile servis yapın. 






Hiç yorum yok: