11 Mayıs 2015

TAHİNLİ KURABİYE


Bazı tarifler vardır. Hep elinizin altında olan ve ani gelen misafirleriniz için beş dakikada hazırladığınız. Bu tarif de onlardan biri. Kayınvalidem ne zaman Ankaraya gelse  tatlı komşusu bu kurabiyelerden bana bir tepsi yapar ve gönderir :-)
Tahinli kurabiyelerimizi cam kavanozlarda saklarsanız 1 ay kadar tazeliğini koruyor. Ben kavrulmuş susam kullandım. Daha çok lezzet veriyor. Ayrıca fırından çıkardığınızda kurabiyeler elinizde dağılabilir. Biraz soğumasını bekleyin. Lezzetli ve güzel bir kurabiye. Afiyet Olsun..




Malzemeler
- 200 gr. oda sıcaklığında margarin
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
- 3 veya 3,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta sarısı
- Üzeri için, susam

Hazırlanışı
Tüm malzemeleri yoğurma kabında iyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra susama batırın. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin.

Hiç yorum yok: