3 Nisan 2015

HAVUÇLU TEL ŞEHRİYE ÇORBASI


Malzemeler

- 1 adet küçük boy havuç
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- Maydanoz

Hazırlanışı


Havucu rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve tereyağında kavurun. Bir süre sonra tel şehriye de ekleyerek kavurmaya devam edin. Suyu ilave ederek kaynamaya bırakın. Yoğurt ve unu bir kâsede karıştırın. Kaynayan çorbanın suyundan ilave ederek ılık hale getirin. Daha sonra çorbaya ilave ederek karıştırın. Şehriyeler pişince çorbamız hazır. Maydanoz ilave ederek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: