30 Mart 2015

NİÇOİSE (NİSUAZ) SALATA


Fransızların dedikodusunu yaparak başlayalım :-) Şu an bununla ilgili bir kitap okuyorum ve nasıl zayıf kaldıkları konusunda hayretler içinde kalıyorum. Yani Fransız kadınlarının attığı her adımı yaparsanız hayat boyu sağlıklı ve zayıf kalırsınız. Mesala bunun için de spor salonlarında zayıflamak için ter dökmediklerini, şayet spor salonu varsa bunun sadece turistler ve yabancılar için olduğunu biliyormuydunuz. Ayrıca kaliteli ekmeğin Fransızlar için çok önemli olduğunu. Daha da ileri gidelim, çikolatayı ve kırmızı şarabı hayatlarından hiç çıkarmadıklarını. Tüm bunları yapıyorlar fakat zayıf kalmalarının sırları  var tabiki. Kitapçılardan kitabı temin ederek daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bu yaptığım tarif Fransızların ünlü Niçoise (Nisuaz) salatası.  Bendeki tarif bir Türk dergisinden fakat yabancı sitelerde orjinalini araştırdığımda patates, taze soğan ve taze fasulye de vardı. Araştırmam sırasında Julia Child ın adının sık sık geçmesi de ayrıca ilginç zira onun filmini ve hayranlığımı bloğu takip edenler bilecektir. Öyle tahmin ediyorum kendisinin yarattığı bir tarif.  Her salata da olduğu gibi yapıldığı anda servis edilirse görselliğinden de tadından da en güzel şekilde faydalanmış olursunuz. Afiyet Olsun... 




Malzemeler

- 5-6 yaprak marul
- Yarım kuru soğan
- 2 adet haşlanmış yumurta
- 1 adet domates
- 1 adet konserve ton balığı
- 5-6 adet ançuez
- Zeytin

Sos

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz

Hazırlanışı


Marulları yıkayıp doğrayın ve servis tabağına alın. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın, soğanı piyazlık doğrayın ve marulların üzerine ilave edin. Ton balığını ekleyin. Haşlanmış yumurtaları dörde bölün, üzerini yumurtalar ve zeytin ile süsleyin. Son olarak hazırladığınız sosu üzerine gezdirerek çok bekletmeden servis yapın. 

Hiç yorum yok: