26 Nisan 2015

BURRITO yada KIYMALI LAVAŞ DÜRÜM


Bazı yemekler bir çok ülkede yapılmaktadır fakat sadece yapım şekilleri ve adları farklıdır. Tıpkı bu tarifde olduğu gibi. Meksikalıların meşhur dürümü Burrito. Nasıl bizde çok çeşitli dürümler varsa onlarda da çok farklı Burritolar var. Hatırlarsanız bir Calzone yapmıştık. Bizim kapalı pide ile aynı. Bu da onlardan biri. Ben çok beğendim. Aileniz içinde güzel bir öğün olacak. Afiyet olsun..


Malzemeler

- Lavaş ekmeği
- 200 gr. Kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
- Domates
- Mısır
- Kaşar
- Tuz, pulbiber, kimyon, karabiber, kekik

Hazırlanışı

Rendelenmiş soğanı ve sarımsağı çok az zeytinyağında kavurun ardından kıymayı da ilave ederek kavurmaya devam edin.  Baharatları ilave ederek ocağın altını kapatın. Lavaş ekmeğini tezgaha serin ve malzemeleri aşağıda bulunan resimdeki gibi yerleştirin. Kenarlarından katlayarak dürüm yapın. Tost makinasında üzeri hafif kızarana kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapın. 


Hiç yorum yok: