19 Nisan 2015

BOL RENKLİ KARNIBAHAR SALATASI



Bol vitaminli bir salata hazırladık. Bir gün önceden yapılırsa daha lezzetli oluyor ve bir kaç gün buzdolabında kalabiliyor. Diyet yapanlar için de yanında bir kase çorba ile günün herhangi bir öğünü için çok güzel bir öğün olabilir. Afiyet olsun...



Malzemeler

- 1 küçük karnıbahar
- 3 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- İki avuç çiğ fıstık
- Turşu

- Mısır
- Maydanoz
- Zeytinyağı, Limon, Sirke, Tuz

Hazırlanışı

Karnıbaharı küçük küçük doğrayın. Havuçları dilimleyin. Kırmızı biberin çekirdeklerini ayırın ve dört parçaya bölün. Malzemeleri çiğ fıstık ile karıştırarak mümkünse buharda pişirin yada haşlayın. Haşladığınız malzemeleri karıştırma kabına alın. Maydanozu kıyın ve mısırları ekleyin. Zeytinyağı, limon, sirke ve tuz ile tatlandırarak servis yapın.

Hiç yorum yok: