28 Mart 2015

YÜKSÜK ÇORBASI


Ben bu çorbayı grip olduğum zaman ve hastalığımın en yoğun zamanında yaptım. Daha öncede buna benzer Kaşık Börek Çorbası yapmıştım. Tatları birbirine yakın oldu. Yapılış şekilleri farklı. Öyle tahmin ediyorum hamurları yüzük ile çıkırıldığı için bu aldı. Yaptığınız hamurlar fazla gelirse derin dondurucuya, bir sonraki çorba yapımı için atabilirsiniz. Afiyet olsun..



Malzemeler

- 100 gr. kıyma
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Yarım limonun suyu
- Karabiber, Tuz

Hamuru için

- 1,5 su bardağı un

- Su, tuz

Hazırlanışı

Hamuru için unu bir kaba alın. Su ve tuz ilave ederek sert bir hamur elde edin. 20 dakika kadar dinlendirmeye bırakın. Hamuru aşağıda bulunan resimdeki gibi açın. Yüzük ile yuvarlaklar çıkararak bir kenarda bekletin.
Kıymaya, pul biber, karabiber ve tuz ekleyerek iyice yoğurun. Nohut büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın.
Tencerede margarini eritin, salçayı kavurun. Et suyu, karabiber, tuz ve yarım limonun suyunu ekleyerek kaynatın. Nohut ve köfteleri salçalı suyun içine atın. 15 dakika kadar kaynamaya bırakın. Hazırladığınız hamurları ilave ederek 5 dakika kadar daha kaynatarak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: