20 Ocak 2015

SEBZELİ RAVİOLİ


Ravioli yi çok farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz. Bu tarifimizi sebzeli hazırladım ve farklı bir lezzet oldu. Yapımı son derece kolay. Hamurunu ise yeni açılan bir dükkandan aldım. Raviolinin her çeşidini bulmak mümkün. Bu harika İtalyan Mantısını bir restaurantta yemeye kalkarsanız önünüze konulan koca tabağın ortasındaki azıcık raviolilere hazırlıklı olun, zira az yemeye çalışan beni bile doyurmuyor :) afiyet olsun.....




1 kişilik

Malzemeler
- 200 gr. Peynirli Ravioli
- 1 küçük domates
- 2 diş sarımsak
- Yarım kapya biberi
- Dilimlenmiş siyah zeytin
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Zeytinyağında kapya biberleri küçük dilimleyerek hafif kavurun. Domatesleri ilave edin bir süre daha kavurun. Sarımsakları rendeleyerek ilave edin. Tuz ile tatlandırın.
Raviolileri kaynayan suda 4-5 dakika kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra direk servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sebzeli sosu gezdirerek servis yapın.

Hiç yorum yok: