25 Ocak 2015

MUHALLEBİLİ REVANİ


2015 yılbaşı kutlaması için yaptığım tatlı. Tarifi uzun gibi görünen fakat yapımı kolay bir tarif. Afiyet olsun...



Malzemeler

Keki için,
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu

Muhallebi için,
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için,
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- yarım limonun suyu

Hazırlanışı

Şerbeti için su ve şekeri tencerede kaynatın. 15 dakika kadar kaynadıktan sonra limonun suyunu ilave ederek 5 dakika kadar daha kaynatın, soğumaya bırakın.
Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. Kekin kolay çıkması için kare bir borcama yağlı kağıt serin ve kek hamurunu ekleyin. Borcamı ileri geri sallayarak her tarafa eşit yayılmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış fırında keki pişirin.
Kek pişersen muhallebi hazırlanır. Tüm muhallebi malzemeleri tencereye alın ve kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirin. Kıvamı alınca ocaktan alın.
Pişen keki fırından alın ve 10 dakika kadar ilk sıcağının çıkmasını bekleyin. Kağıdı ile birlikte tezgaha alın. Kolaylık olması açısından ekmek dilimler gibi keki ortadan ikiye kesin. Sonra her bir parçayı enlemesine ikiye ayırın. Kekin alt kısımlarını borcama yerleştirin. İki ayrı parçayı yerleştirmiş olacaksınız. Soğuyan şerbetin yarısından azını kekin üzerine gezdirin. Ardından muhallebinin tamamını üzerine yayın. Kalan iki parça keki de muhallebinin üzerine yerleştirin. Kalan şerbetin tamamını üzerine gezdirin. Yaklaşık yarım saat kadar dışarıda beklettikten sonra buzdolabında 3-4 saat iyice soğutun.

Hiç yorum yok: