11 Ocak 2015

ETLİ YAPRAK SARMA

Bir cafe de yedikten sonra ben de denemeye karar verdim. Özellikle üzerine sonradan dökülen salçalı sos ayrı bir lezzet kattı. Harcına nar ekşisi yada sumak ekşisini az kullanmakta fayda var, aksi halde içindeki diğer malzemelerin lezzetini bastırabilir. Afiyet olsun...


Malzemeler

- 250 gr. Kıyma
- 2 adet küp doğranmış Kuru Soğan
- 1,5 su bardağı Pirinç
- Yarım demet Maydanoz
- 3 diş Sarımsak
- 1 yemek kaşığı Domates Salçası
- 1 yemek kaşığı Biber Salçası
- Tuz, karabiber, pulbiber, sumak
- Nar ekşisi ,az
- Yeteri kadar Salamura Yaprak

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri karıştırın. Yuvarlağa yakın ve kalın olacak şekilde sarın. Açılmasını önlemek için içine kapak yerleştirin. Sıcak su ilave ederek pişirin.

Pişmeye yakın tereyağını sos tavasında eritin.  Salça ekleyerek bir parça su ile açın. Dolmaların üzerine gezdirerek pişince altını kapatın ve bir süre dinlendirin.

Hiç yorum yok: