9 Ocak 2015

BULGURLU KUSKUSLU YOĞURT ÇORBASI



Malzemeler

  • 1 kahve fincanı Buğday
  • Yarım kahve fincanı Kuskus
  • 3 su bardağı Yoğurt
  • 1 Yumurta
  • 1 diş Sarımsak
  • 2 yemek kaşığı Un
  • 2 su bardağı Su ( 1 su bardağı su, 1 su bardağı etsuyu kullandım)
  • Tuz, Nane, Pulbiber, Tereyağı
Hazırlanışı
  1. 1 su bardağı suda önce buğdayı haşlayın, hafif pişince kuskusları ekleyerek hepsi yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta, un, ezilmiş sarımsak ekleyerek pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Buğdayın suyundan kesilmemesi için bir miktar ekleyerek ılıştırın.
  3. Ardından yoğurtlu karışımı ocaktaki buğdaylı karışıma ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırın. Kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bir su bardağı et suyunu ve tuzunu ekleyerek bir müddet daha kaynatın. 
  4. Ayrı bir sos tavasında tereyağını eritin. Nane ve pulbiber ekleyerek çorbaya ekleyin. Servis yapın.

Hiç yorum yok: