14 Aralık 2014

TİRİTLİ KÖFTE



Malzemeler

- 250 gr. kuşbaşı et
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz ve karabiber

Köfte için

- 300 gr. ince bulgur
- 1,5 su bardağı un
- 3 yumurta
- Tuz
- 1 kase su

Üzeri için

- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Pul biber, nane

Hazırlanışı


Bulguru bir kaba alarak tuz ekleyin ve üzerine sıcak su döküp kapağı kapatarak yumuşamasını bekleyin. Bulgur şişince un ilave ederek karıştırın. Yumurtaları teker teker kırarak yoğurun. Yoğururken elinizi sık sık ıslatın. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alarak köftelerinizi hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri kaynayan tuzlu suda haşlayarak süzün. Köfteler yukarı çıkmaya başladığında haşlanmış demektir. 

Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Etleri ve tereyağını ekleyip yüksek ateşte 3 dakika kadar pişirin. Kapağı kapatıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. 

Etler kızarınca haşlanmış nohut ve bulgur köftelerini ekleyerek karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. 

Yemeği servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Pul biber ve nane serperek sıcak servis yapın. 

Hiç yorum yok: