18 Aralık 2014

ŞİPSİ ÇORBASI


Bursa yöresine ait bu sağlıklı çorba, özellikle ova köyleri, karacabey ve yenişehir ilçelerinde yapılmakta ve vitamin değeri çok yüksek. Afiyet Olsun..




Malzemeler

- 1 parça göğüs tavuk eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı su
- Tuz, pul biber

Hazırlanışı


Tavuk etini 3 su bardağı su ile haşlayın. Tereyağını tencerede eritin. Biber ve domates salçalarını ekleyerek kavurun.  Tavuk suyunu ilave ederek iyice karıştırın. Süt, un, tuz ve ezilmiş sarımsakları bir kasede iyice karıştırın. Kaynayan tencerenin üzerine yavaş yavaş dökün ve hızlı bir şekilde tel çırpıcı ile kaynayana kadar sürekli karıştırın. 

Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Kaynayan çorbaya ekleyerek bir kaç dakika daha pişirin. Üzerine kırmızı pul biber dökerek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: