11 Aralık 2014

DEREOTLU ÇÖREK




Malzemeler
  • 50 gr Tereyağı yada Katı yağ
  • 1 Yumurta
  • 1 paket Kuru Maya
  • 1 büyük çay bardağı Yoğurt
  • Yarım su bandağı Ilık Su
  • ¼ demet Dereotu
  • Yarım çay bardağı Zeytinyağı
  • Aldığı kadar Un
  • Tuz
  • 1 Yumurta Sarısı
  • Çörekotu 


Hazırlanışı

Tereyağını ılık bir ortamda yumuşayıncaya kadar bekletin. Dereotunu küçük doğrayın. 

Yoğurma kabına, tereyağı, yumurta, yoğurt, dereotu, zeytinyağı, tuz ekleyerek harmanlayın.

Ilık su ve kuru mayayı karıştırın karışıma ekleyin ve unu kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yavaş yavaş ilave edin.  Sıcak bir ortamda 20 dakika kadar bekletin.

Elimizi yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve fırın tepsisine alın. Bu şekilde 10 dakika daha bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu ile süsleyin. 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

1 yorum:

Funda Erden dedi ki...

Aysun hanımcım çörekleriniz çok güzel görünüyor. Fakat ben yurtdışındayım ve maya bulamıyorum. İçinde maya olmayan çörek tarifleriniz varsa sitenizde yayınlayabilirmisiniz.