22 Aralık 2014

NEFİS ISLAK KEK


Bu ıslak kekimiz, sosundan dolayı diğer bildiğimiz ıslak keklere göre daha farklı ve lezzetli oldu. Bu tarifi denedikten sonra başka ıslak kek denemeyeceksiniz. Afiyet olsun...


Malzemeler

- 4 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 125 gr. margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 kaşık kakao
- 2 su bardağı un
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu

Üzeri için

- 1 paket krema
- 80 gr. bitter çikolata
- Fındık

Hazırlanışı

Eritilmiş yağ, sıvı yağ, süt, kakao ve şekeri iyice çırpın. Bu karışımdan bir su bardağı bir kenara ayırın. Kalan karışıma yumurta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kare borcama kek hamurunu yayarak 180 derece fırında pişirin.
Kek pişerken sosu hazırlayalım. Kremayı ısıtın ve böldüğünüz çikolataları içinde eriyene kadar karıştırın. Ayırdığınız bir bardak karışımı da ekleyeyin. Bu aşamada malzemelerimiz tam kaynamayacak tüm malzemelerin erimesi ve birbirine karışması yeterli. Sosu ocaktan alarak bir kenarda bekletin.
Pişen keki fırandan çıkararak kare dilimleyin. Hazırladığınız sosu ağırlıklı olarak kesin yerlerinden olacak şekilde üzerine gezdirin. Bir kaç saat dinlendirdikten sonra üzerini fındık ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: