26 Aralık 2014

SEBZELİ MANTAR ÇORBASI



Malzemeler

- 15 adet orta boy mantar
- 1 adet patates
- 1 adet kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Su
- Tuz

Hazırlanışı

Patates ve biberi küçük kare şeklinde doğrayın. Mantarları dilimleyin. Çok az zeytinyağında sebzeleri yumuşayana kadar soteleyin.

Ayrı geniş bir tencerede tereyağını eritin. Unu da ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun. Topaklanmaması için bir su bardağı soğuk su ilave edin. Sütü de ilave ederek kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca iki su bardağı sıcak su ilave edin. Sebzeleri kaynayan suya ekleyerek tuz ile tatlandırın. Çorbamız koyu olduysa bir miktar daha sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: