9 Aralık 2014

İTALYAN MAKARNASI


Makarnamız çok başarılı oldu. Kendimi İtalyan lokantasında hissettirdi. Mutlaka deneyin. İçindeki kabak makarnaya o kadar yakıştı ki, kabak sevmeyenler bile zevkle yiyecekler.
Biz Türkler makarnayı haşlarken çok fazla abartıya kaçıyoruz. Hem görüntüsünü hem lezzetini kaybettiriyoruz makarnalara. Ne diyor ünlü şefler, "al dente" yani dışı yumuşak içi sert olacak. Mutlaka paketin üzerindeki süreye göre haşlayın. Sertliğine zamanla mutlaka alışacaksınız. Afiyet Olsun.



Malzemeler

- Yarım paket Mafalde makarna yasa dilediğiniz herhangi bir makarna
- Tuz, zeytinyağı

Sosu için

- 3 adet kabak
- 1 paket krema
- 1 bardak rendelenmiş kaşar
- 3 diş sarımsak
- Tereyağı
- Zeytinyağı
- Kimyon
- Kekik

Hazırlanışı

Makarnamızı üzerindeki tarife ve süreye göre haşlayın. Şimdi sosunu hazırlayalım.

Kabakları alacalı soyun ve ince uzun jülyen şeklinde dilimleyin. Wok tavasına yada tencereye biraz tereyağı ve zeytinyağı ekleyin kabakları hafif ölene kadar soteleyin. Ardından krema, rendelenmiş sarımsak, kimyon, kekik ve tuzunu ilave ederek 5 dakika pişirin. Sosu haşlayıp sürdüğünüz makarna ile karıştırın. En son kaşarı da ilave ederek harmanlayın. Servis tabağına alarak kaşar peyniri ile süsleyin.

Hiç yorum yok: