19 Kasım 2014

PIRASA VE MANTARLI EKMEK ÜSTÜ - Diyet



Yeni oluşturduğumuz diyet bölümü ile ilk tarifimizi yayınlıyoruz. Ünlü bir otelin Health Clup menüsünde bulunan bu tarif, özellikle pırasa sevmeyenler için çok güzel bir alternatif oldu. Pırasa daha çok soğan tadında. Metabolizmayı hızlandırması için pul biberi fazla kullanabilirsiniz. Muhteşem mantarlara gelirsek neredeyse hiç yağ ve şeker içermiyor. Lif kaynağı ve protein deposu. Tarifimiz yumurta ile de birleşince uzun süre tok tutan bir yemek oldu.

Akşam yemeğini hafif geçirmek için güzel bir seçenek. Afiyet Olsun...



Malzemeler

- 2 dal pırasanın beyaz kısmı
- 8-10 adet mantar
- 1 dilim ekmek
- 1 adet yumurta
- tuz, pulbiber, karabiber, susam, çörekotu

Hazırlanışı

1 tatlı kaşığı zeytinyağında pırasa ve mantarları dilimleyerek soteleyin. Pulbiber, karabiber ve çok az tuz ile tatlandırın. Ekmeği hafif kızartın. Sotelenmiş malzemeleri ekmeğin üzerine yayın. Yine sotelediğiniz kapta yumurtayı kırarak çok dağıtmadan pişirin. En üste pişirdiğiniz yumurtayı koyarak taze çekilmiş karabiber, pulbiber, susam ve çörek otu ile süsleyerek servis yapın. 

Hiç yorum yok: