17 Kasım 2014

KIBRIS TATLISI


Hiç tereddüt etmeden yapabileceğiniz çok lezzetli bir tatlı. Minik kuzumun diş hediği kutlamasında yaptığım ve herkesin beğenerek yediği mutlaka denenmesi gereken bir tatlı. Afiyet Olsun..



Malzemeler

- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı ceviz
- 1 paket kabartma tozu

Kreması için

- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti

Şerbeti için

- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya

Hazırlanışı

Soğuk olması için önce şerbetimizi hazırlayalım. Su ve şekeri karıştırarak 15 dakika kadar kaynatın, vanilyayı ilave ederek karıştırın, bir kenarda soğuması için bekletin.

Kek için yumurta ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek katı bir hamur elde edin. Iyice yağladığınız kare borcama harcı dökerek fırında pişirin. Pişen keki fırından alarak bir kaç dakika ilk sıcağının gitmesini bekleyin. Soğuk şerbeti üzerine dökerek iyice emmesini sağlayın.

Krema için krem şanti hariç tüm malzemeleri karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alarak krem şanti poşetini kremaya boşaltın ve mikser ile iyice çırpın. Kremayı kekin üzerine yayın ve 2-3 saat buzdolabında bekletin. En son üzerine bolca hindistan cevizi serpin, dilimleyerek servis yapın.



Hiç yorum yok: