26 Ekim 2014

PEYNİRLİ MİNİ KURABİYE



Hazırlaması kolay ve çok lezzetli minikler. Sıcak hali de soğuk hali de güzel ve gevrek. Kullanılan malzemelerden gördüğünüz kadar çıktı isterseniz iki katı yapabilirsiniz. Kurabiyeleri pişirip derin dondurucuya da koyabilirsiniz. Çıkınca da lezzetini kaybetmiyor. Afiyet olsun....




(minikler 25 adet çıkıyor)
Malzemeler

- 2 yumurta sarısı
- 150 gr. margarin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı su
- 1 çay kaşığı mahlep
- 2 su bardağı un
- Beyaz Peynir
- Susam

Hazırlanışı

Oda sıcaklığındaki margarin, tuz ve yumurtayı geniş bir kapta çatal ile ezerek birbirine karıştırın. Un, mahlep ve suyu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatarak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamurdan minik parçalar kopararak yuvarlayın, biraz yassı hale getirerek ortasına peynir koyun ve tekrar yuvarlayın.

Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye tüm hamurları aynı şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürerek, tepside yayılmaması için 15 dakika kadar daha buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 






Hiç yorum yok: