31 Ekim 2014

PANCAR SOS


Sosumuz sağlıklı ve lezzetli oldu. Kaynatırken bile suyuna kan kırmızı harika bir renk çıkaran pancarı özellikle cilt yaşlanmasını geciktirmek isteyen bayanların bolca tüketmesi gerekir. İçinde çok yüksek oranda antioksidan bulunduruyor.

Bu arada demeden geçmeyelim. Çok fazla tüketirseniz iç kanama geçirdiğinizi düşünmeyin. Fazla yediğiniz pancarların marifetidir o :)


Malzemeler
  • 5 adet Pancar
  • 3 diş ezilmiş Sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı Sirke
  • 3/4 su bardağı Yoğurt
  • 3 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz, Karabiber
Hazırlanışı

Pancarları iyice yıkayıp tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pancarlar soğuyunca soyup, rendeleyin.

Yoğurda sarmısak, sirke, tuz, karabiber, zeytinyağını ekleyerek karıştırın. Rendelenmiş pancarları sosa ekleyerek karıştırın. Servis tabağına alarak cips ile servis yapın.

Hiç yorum yok: