22 Ekim 2014

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI


Malzemeler

- 2 adet tavuk göğsü
- 6 bardak tavuk suyu
- 1 avuç arpa şehriye
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Hazırlanışı

Tavukları haşlayın ve küçük parçalara ayırın. Tavuk suyunu bir kenarda bekletin. Terbiye için bir kase de yumurta, yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber i karıştırın. Kesilmemesi için sıcak tavuk suyundan bir miktar ekleyip hafif ılık hale getirin.

Tencereye az zeytinyağı ekleyin ve unu ilave edin. Unun kokusu hafif çıkana kadar kavurun.  Hazırladığınız terbiyeyi tencereye ilave edin ve çırpıcı ile hızlı bir şekilde karıştırın. Tavuk suyunu, arpa şehriyeyi ve tavukları ilave edin. Kaynayana kadar sürekli karıştırın. Arpa şehriyeler yumuşayınca çorbamız hazır.

Sos tavasında tereyağını eritin ve toz kırmızı biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: