7 Eylül 2014

ZEYTİNYAĞLI TOP KABAK




Malzemeler

- 12 adet top kabak
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Kimyon, karabiber, pul biber, tuz, nane
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Zeytinyağı

Hazırlanışı

Pirinçleri tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Kabakların içini kabak oyacağı ile çıkarın. 
Geniş bir kaba iyice yıkadığınız pirinçleri, küp doğranmış soğanları, ince kıydığınız maydanozu, salçaları ve baharatları katarak karıştırın. Harcı kabaklara paylaştırın ve tencereye dizin. Kabakların yarısından fazlasına gelecek şekilde sıcak su ekleyin ve pişirmek üzere ocağa alın. Pişmeye yakın ayrı bir tavada tereyağını eritin ve arzu ettiğiniz ölçüde nane ekleyerek az kavurun. Her bir kabağa tereyağını paylaştırın ve yemeğimiz pişince servis yapın.


Hiç yorum yok: