11 Eylül 2014

MUZLU ÇİLEKLİ İRMİKLİ KEK



Kekimiz çok enteresan bir kek oldu :-) zira daha önce irmikli kek yememiştim. Ben bu tarifi bir siteden aldım. Yapımı son derece hızlı. Normal bildiğimiz kekler gibi aşırı kabarmıyor, daha küçük porsiyonlarda oluyor. Farklı bir lezzet. Afiyet olsun....


Malzemeler

- 1 adet muz
- 10 adet çilek
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağından biraz eksik şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Çeyrek su bardağı zeytinyağı yada tereyağı
- 1 yumurta

Hazırlanışı

Muz ve çileği rondodan geçirin. Karıştırma kabına alarak diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Son derece akışkan bir karışım elde edeceksiniz. Bu şekilde yarım saat bekletin. Kek kalıbını yağlayarak karışımı 180 derecede yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Kürdan ile kontrol ederek kekimizin pişip pişmediğini kontrol edin. Kekimizi fırından alarak tamamen soğuyana kadar kalıp içinde bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: