17 Eylül 2014

SANDVİÇ BAZLAMA


Malzemeler

- 3 su bardağı un
- 1 adet yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ılık su

Hazırlanışı


Unu yoğurma kabına alın tuz ile karıştırın. Ortasını havuz gibi açarak maya ve ılık suyu ekleyerek mayayı ılık suya iyice yedirin. 10-15 dakika kadar yoğurun. Hamur ele yapışacak kıvamda olmalı. Hamuru ılık bir ortamda üzerini kapatarak iyice kabarana kadar bekletin. Kabaran hamurdan küçük bir elma büyüklüğünde parçalar kopararak unlanmış tezgahta açın. Hamur biraz cıvık olacağı için elinizi una batırarak eliniz ile de açabilirsiniz. Tavaya yağ koymadan iyice kızdırın ve alt üst yaparak bazlamaları pişirin. 

Pişen bazlamaların arasına salam, kaşar, domates ve yeşillik koyarak servis tabaklarına dizin. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: