25 Ağustos 2014

SİMİT

 
Misafirlerim için son derece iştah kabartan keyifli bir sunum oldu. Simit hamurunu hazırlarken biraz sert olmasına dikkat edin. Aksi halde simitleri yuvarlarken istediğiniz şekli vermekte zorlanabilirsiniz. Ayrıca simidimiz gevrek ve çok lezzetliydi. Yer sofrasına hazırlayarak yanında çay ile çok daha keyif alacaksınız. Afiyet Olsun...
 



Malzemeler

- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kuru maya
- aldığı kadar un

Üzeri için

- Yarım su bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Susam

Hazırlanışı

Hamur malzemelerini karıştırarak biraz sert bir hamur elde edin. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle incelterek uzun şeritler elde edin. Yaptığınız şeritleri kendi etrafında dolandırarak bağlantı noktalarından birleştirerek yuvarlak yapın.
 
Su ve pekmezi karıştırın. Yuvarladığınız simitleri önce sulu karışıma sonra susama bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek 180 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok: