11 Ağustos 2014

BULGUR HELVASI


Siz de benim gibi, bulgurdan da helva mı olur!!!!! demeyin. Hemde nefis oluyor :-) Dur ben bunu bir deneyim olmazsa çaktırmadan çöpe atarım dediğim ve günahını aldığım bulgurcukları kavurdukça ve kokusu değiştikçe anladım ki değişik bir tat ortaya çıkacak.
Yapım aşamasında çıtır çıtır olmaması için, bulgurların sütü iyice çektiğine emin olun.  Afiyet Olsun....

(3/ 4 kişilik)
Malzemeler

- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı süt
- Çeyrek su bardağı üzüm pekmezi
- 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için

Vanilyalı dondurma


Hazırlanışı


Sos kabına süt, toz şeker, pekmezi ekleyerek iyice karıştırın ve bir kenarda bekletin.

Tencerede sıvıyağı ısıtın ve fıstıkları kavurun. Renk almaya başladığında bulgurları ilave ederek 10 dakika sürekli karıştırarak kadar kavurun. Hazırladığınız sosu bulgura ekleyerek bir kaç dakika ateşte sütün çekmesini bekleyin. 

Sütü çekince tereyağını ekleyerek karıştırın. Bir süre demlendikten sonra dondurma ile servis yapın.



Hiç yorum yok: