24 Temmuz 2014

KREMALI HAVUÇLU KEK



Şu güzelim tatlı üzerine neler söylemek isterdim, şu dünyanın içinde bulunduğu hale bakınca susup kalıyorsunuz. Dünya da ve Türkiye de neler oluyor? Nasıl oyunlar dönüyor? Hepsi ne için. Yüzlerce ölen insan ve çocuk. Haberleri açıp seyretmek içinizden gelmiyor, açmasanız olmaz.
 
Dün kadir gecesiydi, hepimizin duaları kabul olsun. Ülkemiz feraha ersin ve bütün güzel günler bizim olsun. Herkesin bayramını kutluyorum, mutlu ve huzurlu bayramlar...





Malzemeler

  • 2,5 su bardağı Un
  • 1 paket Kabartma tozu
  • 1 Limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı Tarçın
  • 1,5 su bardağı Şeker
  • 2 adet havuç rendesi - rendenin ince tarafı ile
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı Sıvı yağ
  • 1 su bardağı dövülmüş Ceviz
Krema İçin
  • 1/2 çay bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1 vanilya
Süslemek için: Pudra şekeri ve Çilek


Hazırlanışı


Yumurta ve şekeri bir kapta krema kıvamını alana kadar çırpın. Yağ, tarçın, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, havuç rendesi ve dövülmüş cevizi ekleyin. Unu üzerine eleyin. 
 
Yağlanmış kelepçeli bir kalıba kek hamurunu ekleyerek 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. 
 
Pişen keki kalıbından çıkararak soğumaya bırakın.
 
Krema için, nişasta, şeker, süt ve unu bir tencereye katıp sürekli karıştırarak krema kıvamını alana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave ederek kremayı soğumaya bırakın.
 
Soğuyan keki enlemesine ikiye ayırarak kremayı arasına sürün.
 
Üzerine diğer kek parçasını kapatarak keki dilimleyin. Dilerseniz üzerini pudra şekeri ve çilek ile süsleyerek servis yapın.







Hiç yorum yok: