30 Temmuz 2014

FRIJOL - Meksika Fasulyesi Çorbası


Frijol, meksikalıların çok sevdiği bir cins kuru fasulye. Hemen hemen bir çok yemeklerinde bu fasulyeyi kullanıyorlar. Bu çorbamızın tadı da mercimek çorbasına benzedi.  Bir dezavantajı tortuları çok çabuk dibe çöküyor. Servis yaparken ve çorbamızı yudumlarken şöyle bir altdan üste karıştırma gereği duyuyorsunuz. Afiyet olsun...




Malzemeler

- 1 kutu meksika fasulyesi, haşlanmış
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 3 diş sarımsak
- 1 litre tavuksuyu yada kaynamış su
- Sıvıyağ
- Kimyon, tuz, karabiber

Hazırlanışı

Soğan, sarımsak ve kırmızı dolmalık biberleri ince ince doğrayın ve sıvıyağda soteleyin. Meksika fasulyelerini de ekleyin 2-3 dakika daha kavurun. Baharatlar ile tatlandırın. Tavuksuyunu ya da kaynamış suyu ekleyerek kaynamaya bırakın.

Çorba kaynayınca ocaktan alın ve pürüzsüz olana kadar blender dan geçirin. Ardından tel süzgeçten geçirerek iyice tortularından arındırın. İyice süzülen çorbayı 10 dakika kadar daha ateşte kaynatın ve sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: