20 Temmuz 2014

ÇİKOLATA KAPLAMALI KURABİYE


(20 adet çıkıyor)
Malzemeler

- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket margarin - oda sıcaklığında
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket mısır nişastası

Üzeri için

- 1 paket çikolata
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri iyice karıştırın. Margarin, kabartma tozu ve nişasta ekleyerek kulak memesinden biraz sert hamur elde edin. Gerekirse bir miktar daha nişasta ekleyelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elips şeklinde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye koyarak önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kurabiyeler beyaz kalmalı. 

Çikolataya sıvı yağı ekleyerek benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyeleri çikolataya batırın. Çikolatanın donmaması için sürekli ocağın üzerinde kalmalı. Üzerine hindistan cevizi serperek servis tabağına alın.

Hiç yorum yok: