4 Ağustos 2014

HALUJ


İlk haluj denemem hiç de fena olmadı. Ama durmak yok. Görüntüyü tutturana kadar devam. Haluj bir çerkez mantısı ve aslında patates ile oluyor. Fakat ben içine kıyma ve soğan karışımı koydum. Şeklini aşağıdaki resimde biraz göstermeye çalıştım fakat pek açıklayıcı görünmüyor. İnternetten "haluj nasıl yapılır" videolarını seyderebilirsiniz. Tadına doyum olmaz haluj'un tarifine geçelim. Afiyet olsun...

(45 adet çıkıyor)
Malzemeler

- 2,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- Tuz

İç malzeme

- 2 adet kuru soğan
- 100 gr. kıyma
- Tuz, Karabiber

Servis için

-Sarımsaklı yoğurt
- Tereyağı, kırmızı toz biber

Hazırlanışı
 
Hamur malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun ve orta sertlikte bir hamur elde edin. Gerekirse biraz un ilavesi yapabilirsiniz. Hamuru 30 dakika kadar dinlenmeye alalım.
 
Hamurumuz dinlenirken, soğanı küp doğrayın ve zeytinyağında hafif sarartın. Kıyma ve baharatları ekleyin ve kıymanın rengi dönene kadar soteleyin. İç malzememiz hazır.
 
Hamuru merdane ile açın. Mantı hamurunun kalınlığından biraz kalın olmasında fayda var. İç malzemeyi yerleştirin ve aşağıdaki gibi saç örgüsü şeklinde katlayın.
 
Tencerede bol tuzlu su kaynatın ve halujlar birbirine çok değmeyecek şekilde yaklaşık 20 dakika kadar haşlayın. Dikkat edin çok yumuşamasınlar. Pişen halujları servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında hafif yaktığınız kırmızı toz biber ile servis yapın.


Hiç yorum yok: