25 Haziran 2014

MİNİK SANDVİÇLER


Cheddar peyniri hamur işimize çok lezzet kattı. Afiyet Olsun...





Malzemeler
  • 3 su bardağı Un
  • 1 paket Kuru Maya
  • 1 çay bardağı ılık Süt
  • 1 çay bardağı ılık Su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 yemek kaşığı Şeker
  • Yarım çay bardağı Ayçiçek Yağı
İç Malzeme
  1. Dilimlenmiş Salam
  2. Dilimlenmiş Cheddar Peyniri
Hazırlanışı
  1. Unu yoğurma kabına eleyin. Şeker ve tuzu ilave ederek harmanlayın.
  2. Ortasını havuz gibi açarak maya, süt, su, ayçiçek yağı ve yumurtanın akını ekleyerek yoğurun. Ilık bir ortamda kabarana kadar 15-20 dakika bekletin.
  3. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak yağlanmış tepsiye dizin. Bu şekilde 10-15 dakika daha bekletin. 
  4. Yumurtanın sarısını üzerine sürerek 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Pişen sandviçleri biraz ılıdıktan sonra yarıya kadar kesin. İçine salam ve peyniri koyarak servis yapın.

Hiç yorum yok: