30 Haziran 2014

ARNAVUT CİĞERİ


Yıllardır arşivimde duran bir tarifi yapmak yeni kısmet oldu. Patates, ciğer ve soğan birbirine çok yakıştı. Ciğerin sert olmaması için tuzu mutlaka ciğercikler piştikten sonra ekleyin. Bu harika üçlü, lezzeti ve görüntüsü ile misafirlerinizden tam not alacak.....




(3 kişilik)
Malzemeler

- Yarım kilo ciğer
- 3 adet patates
- Yarım su bardağı un
- 1 adet kuru soğan
- Maydanoz
- Tuz, pul biber, sumak, kekik

Hazırlanışı


Patatesleri kare kare doğrayıp kızartın. Ciğerleri de aynı şekilde doğradıktan sonra una iyice bulayın. Kızgın yağda 4-5 dakika kızartın. Ciğerleri ayrı bir kaba alarak tuz, pul biber ve kekik ile tatlandırın.

Patatesleri servis tabağına alın, üzerine kızarttığınız ciğerleri yerleştirin. Soğanı piyazlık doğrayıp sumak ile karıştırın ve ciğerlerin üzerine koyun. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: