16 Haziran 2014

MİLFÖYLÜ TAVUK BAGET




Bu yemeğimizde tavuk ile milföy birbirine çok yakıştı. Tavuğu pişirirken biraz daha lezzetli olmasını istiyorsanız sevdiğiniz her türlü baharatı katabilirsiniz. İçinin aroması ne kadar bol olursa lezzeti daha çok artacak.

Çok keyifle yiyeceğiniz ve misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz hoş ve eğlenceli bir yemek oldu. Afiyet Olsun.....




Malzemeler

- 4 adet milföy
- 4 adet tavuk baget
- Kekik, pulbiber, sıvıyağ, tuz
- 1 yumurta sarısı
- susam

Hazırlanışı


Bagetleri sıvıyağ, kekik, tuz ve pulbiber ile karıştırıp tavada pişirin. Milföyleri oda sıcaklığında biraz bekletin ve merdane ile çok az açın. 

Pişen bagetlerin her birine milföyleri sarın ve katlanan yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Uç kısımlarını aleminyum folyo ile sarın. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpin. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: