17 Nisan 2014

PORTAKAL GLAZÜRLÜ KURABİYE



Her ay takip ettiğim bir yemek kitabından aldım bu tarifi. Harika oldular. Çok severek yiyeceksiniz. Glazürün tamamen donmasını beklemeniz gerekiyor aksi takdirde elde yapış yapış bir his bırakıyor. Tarifi yazarken bile kalkıp yapasım geldi. Fakat sırada yapmam gereken bir Antakya Kömbesi var. Bu arada 101. tarifimi yayımladığımı gururla söylemek isterim :-))) Afiyet Olsun...




(20 adet çıkıyor)

Malzemeler

- 100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 2 su bardağı un
- 50 gr. buğday nişastası
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 portakal kabuğunun rendesi
- Yarım su bardağı kuru üzüm (yumuşaması için 15 dakika suda bekletilmiş)

Üzeri için

- 1 su bardağının üçte biri kadar portakal suyu
- 200 gr. pudra şekeri
- Toz antep fıstığı

Hazırlanışı


Tereyağı ve şekeri mikser ile şeker eriyinceye kadar çırpın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Hamuru streç film ile kaplayıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamuru merdane yardımı ile istediğiniz kalınlıkta yuvarlak kalıp ile kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika pişirin. 

Glaze için portakal suyu ve pudra şekerini bir kasede iyice karıştırın. Kıvamı koyulaşınca pişen kurabiyelerin üzerini glazeye batırıp üzerine antep fıstığı serpin. Glaze donunca servis yapın.

Hiç yorum yok: