14 Nisan 2014

KURU FASULYE EZMESİ


Afiyet olsun....

Malzemeler

  • 1 su bardağı Kuru Fasulye (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 2 büyük diş Sarımsak
  • 1 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz, Karabiber, Pulbiber
  • Kimyon (çok az)
  • Çok az Kimyon
  • 3 yemek kaşığı Su
Hazırlanışı
  1. Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeleri düdüklü tencerede 20 dakika pişirin. Pişen fasulyelerin kabuklarını soyun. 
  2. Blendıra tüm malzemeleri sarımsakları da ezerek koyun, pürüzsüz olana kadar çalıştırın. Ara ara tadına bakarak beğendiğiniz baharatları biraz daha ekleyebilirsiniz. Üzerine pulbiber serperek servis yapın.

Hiç yorum yok: