3 Nisan 2014

ARNAVUT USULÜ PAÇA ÇORBASI


Evet, bu hayatımda içtiğim en ilginç çorba oldu. Biraz krema kıvamında. Kayınvalidesi Arnavut olan bir arkadaşım yapmamı önerdi bu çorbayı. Bende size öneririm :-) Afiyet olsun....



Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 diş sarmısak ( dövülmüş )
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı tavuk suyu veya et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
Hazırlanışı
Yumurta, sirke, dövülmüş sarmısak ve tuzu cam bir kasede iyice çırpın. Üzerine et yada tavuk suyunu ekleyin. Unu da katarak boza kıvamına getirin. Sonra ocakta kısık ateşte ağır ağır tahta kaşıkla karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. 
Ayrı bir yerde tereyağını eritip içine toz biber katılır hafifçe kızdırılır.
Çorbalar kaselere paylaştırılarak üzerine tereyağlı sos gezdirilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: