31 Mart 2014

PANKEK


Kahvaltı sofralarımızı süsleyen enfes tatlara devam ediyoruz. Çokokrem, peynir, fıstık ve fındık kreması, meyveler ve daha bir çok şey ile birleştirerek harika çeşitler yaratabiliriz. Afiyet olsun...



Malzemeler 

  • 1 su bardağı Un
  • 1 su bardağı Süt
  • 1 çorba kaşığı toz şeker ( tuzlu malzemeler ile deneyecekseniz 1 tatlı kaşığı yeterli)
  • 1 adet Yumurta
  • Yarım paket Kabartma Tozu
  • Yarım çay bardağı Eritilmiş Tereyağı
  • 1 tutam Tuz
Hazırlanışı

Tüm malzemeleri tel çırpıcı ile çırparak pürüzsüz ve akışkan bir kıvam elde edin. Biraz yoğun bir kıvam olması gerekiyor. Tavaya eklediğiniz zaman fazla yayılmasın. Gerekirse Un ilavesi yapın. 

Tavayı iyice kızdırın. Yarım tatlı kaşığı kadar bir defaya mahsus olmak üzere ayçiçek yağı ekleyin. Sonraki işlemlerde gerek olmayacaktır. Karışımdan bir kepçe kadar alarak kızgın tavaya ekleyin. Birbirine değmeyecek şekilde aralıklı olarak ekleyebilirsiniz. Pankeklerimizin üzeri göz göz olunca spatula ile ters çevirerek diğer tarafını da pişirin. Tüm malzemelerimiz bitene kadar işlemi tekrarlayın. İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: