7 Temmuz 2013

SÖMELEK KÖFTE


Kahramanmaraş yöresinin harika yemeklerinden. Aperatif olarak çok güzel bir sunum. Köfteleri sıcak olarak servis yaparsanız daha lezzetli oluyor. Afiyet Olsun...





Malzemeler

  • 2 su bardağı İnce Bulgur
  • Yarım su bardağı İrmik
  • 100 gr. Kıyma
  • Tuz
Kızartmak İçin
  • Sıvıyağ, Pulbiber, Nane
Hazırlanışı
  1. İnce bulgur, irmik, kıyma ve tuzu bir kaba alın. Elinizi ara ara ıslatarak iyice yoğurun.  
  2. Köfteleri ceviz büyüklüğünde kopararak elinizde şekil verin. Tencerede suyu kaynatın, hazırladığınız köfteleri suda pişirin. Pişen köfteler yüzeye çıkacaktır. Pişen köfteleri bozmadan kevgire alın.
  3. Servis yapmadan önce yağı tavada ısıtın. Köfteleri içine atarak 2-3 dakika kadar çevirin. Daha sonra köftelere nane ve pulbiber ekleyerek 5 dakika daha sürekli çevirerek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: