2 Mayıs 2013

SOYA SOSLU SEBZELİ TAVUK



Uzak Doğu mutfağının en gözde yemeği. Soya sosu yemeğin lezzetine lezzet katıyor. Sos çok tuzlu olduğu için tuz eklemiyorum. 

Burada bir noktayı belirtmeden geçmek istemiyorum. Kendi yemek kültürümüz gereği makarna yada sebzeleri fazla pişirmeye çalışırız. Fakat dünya mutfağında bu tür yemekleri çok fazla pişirmeden ağza biraz daha sert gelecek şekilde hazırlıyorlar. Ben de yemeklerimi yaparken biraz daha onları örnek almaya çalışıyorum, böylelikle hem yemekler vitaminlerini fazla kaybetmiyor hem de daha diri bir görüntü oluyor. Afiyet olsun.....






Malzemeler
  • 3 adet Tavuk Göğsü - inceltilmiş
  • 2 adet Kırmızı Biber
  • 1 adet Kabak
  • 2 adet Havuç
  • 3 diş Sarmısak
  • 5-6 dal Yeşil Soğan
  • Soya Sosu
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
Hazırlanışı
  1. Tavuk, kabak, havuç ve kırmızı biberleri parmak uzunluğunda ince ince doğrayın.
  2. Bir wok yada geniş bir teflon tavaya zeytinyağını ekleyin. Önce tavukları bir müddet soteleyin, ardından sırayla havuçları, kırmızı biberleri, kabakları soteleyin ve ezdiğiniz sarmısakları ekleyin. Sebzeler hafif yumuşayınca aynı boyda doğradığınız yeşil soğanları ekleyin.
  3. Soya soyu ve karabiber ile tatlandırarak servis yapın.

Hiç yorum yok: