5 Mayıs 2013

ELMALI TURTA


Hem haftaya tatlı bir başlangıç yapmak hem de Galatasarayımızın şampiyonluğunu kutlamak için güzel bir tatlı paylaşmak istedim. Hem görsel hem de lezzet açısından tüm puanları topluyor.
 
Bazı yiyeceklerin birleşimi ortaya harika aromalar çıkarıyor. Elma ve tarçın karışımı bunlardan biri. Hayatım boyunca peşini hiç bırakmayacağım ve muhtemelen hep farklı şekillerde denemesini yapacağım bu ikilinin.
 
Şimdiden afiyet olsun.....



Malzemeler

Hamuru için

  • 150 gr. Margarin - oda sıcaklığında
  • 1 Yumurta
  • 4 yemek kaşığı Şeker
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 1 paket Vanilya
  • 1,5 - 2 su bardağı Un 
İç harcı için
  • 4 orta boy Elma
  • 4 yemek kaşığı Şeker
  • 1 tatlı kaşığı Tarçın
  • 1 çay bardağı Ceviz - iri dövülmüş

Hazırlanışı

Hamur malzemelerinin tamamını yoğurma kabında iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edeceğiz, gerekirse un ilavesi yapabiliriz. Hamurdan bir elma büyüklüğünde parça koparıp derin dondurucuya ayıralım. İç malzemeler tamamlanana kadar hamuru dinlendirelim.

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Diğer malzemeleri de ekleyerek ara ara karıştırarak elmalar diriliğini kaybedene kadar pişirin, ılımaya bırakın.

Hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açarak düzenli bir şekilde tart kalıbına yerleştirin. İki parçadan oluşan tart kalıpları daha kullanışlı. Hamuru kenarlara doğru biraz yükseltelim.  Hamurun kabarmaması için bir kaç yerinden bıçak ile delikler açalım. 

Hazırladığımız harcı hamurun üzerine yayalım. Derin dondurucuda bulunan hamuru yumuşamasına izin vermeden üzerine rendeleyin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta, Fırının önce altını bir müddet sonra alt üst olarak çalıştıralım. Aksi halde, üstü daha çabuk piştiği için altı çiğ kalacaktır.






2 yorum:

Adsız dedi ki...

Aysun Hanım ara vermeden tarifler bekliyoruz :)
Sonra düşünüp duruyoruz bugün ne yapalım diye :))
Lütfen bizleri imal etmeyin :)))
Teşekkürler..

Aysun Çendi Gençer dedi ki...

:-) ara verdiğimde emin olun geçerli sebeplerim oluyor. Sevgiler....