14 Nisan 2013

TİRAMİSU



Ablama kahvaltıya giderken yaptığım ilk tiramisu denemem. Görüntüsü hayalimdeki kadar güzel olmasa da, tadı hafif ve lezzetli oldu. İstediğim görüntüyü elde ettiğimde sizle tekrar paylaşacağım. 

Bu tatlı Türkiye de o kadar  çok yapılıyor ki, artık neredeyse bizlere has bir tatlı oldu. Tiramisu, kelime anlamı " Beni kendime getir :-)" olan bir tür İtalyan tatlısı. Bu lezzetli şeye Likör yada Rom da eklenebiliyor. Lezzet açısından asıl özel yapan ise nescafe ve labne peyniri. Bir gün sadece Tiramisu yemek için İtalya ya, Cheesecake yemek için de Newyork a gidebilmeyi umuyorum :-))) 

Afiyet Olsun..





Malzemeler


Kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı dolusu un
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket labne peyniri


 Keki ıslatmak için
  • 1 büyük fincan sıcak su
  • 3 çorba kaşığı nescafe
  • 3 çorba kaşığı tozşeker


Üzerini süslemek için
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket krem şanti, bir su bardağı soğuk süt


Hazırlanışı
  1. Keki uzun bir bıçak ile yanlamasına ve düzgün bir şekilde ikiye kesin.  Sıcak suyun içine kahve ve şekeri eritin.  Sosun yarısını keklerden bir tanesinin üzerine kaşık yardımı ile eşit bir şekilde yayın.
  2. Kremayı yapmak için süt, yumurta, un ve şekeri bir tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Biraz ılıdıktan sonra labneyi ekleyip karıştırarak yedirin.
  3. Hazırladığınız kremayı kekin üzerine yayın ve donması için buzdolabında en az 1 saat bekletin. Diğer keki de üzerine kapatarak kalan nescafeli sosu üzerine yine eşit bir şekilde dökün.
  4. Krem şantiyi soğuk süt ile iyice çırpın. Sıkma torbasına koyarak resimdeki gibi misket büyüklüğünde düzenli olarak sıkın. En son kakaoyu çay süzgeci ile üzerine bol bol serperek servis yapın.

Hiç yorum yok: