10 Nisan 2013

SARIMSAKLI KABAK


Bu da kabağın en sevdiğim hali.  Sofralarınızda ortaya aperatif bir yemek olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.



Malzemeler
  • 2 adet Kabak - tabakdaki kadar çıkıyor
  • Bir miktar zeytinyağı
  • Sarmısaklı Yoğurt
  • 1 yemek kaşığı Tereyağı
  • Pulbiber
  • Tuz
Hazırlanışı

Kabakların kabuklarını soyun ve dilimleyin. Geniş bir borcama koyun, üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirin ve harmanlayın. Kabakları borcama iyice yayın. Ardından fırına vererek hafif kızarana kadar pişirin.

Pişen kabakları servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin. Yoğurdu biraz tuzlu hazırlarsak kabaklara da ayrıca tuz eklemeye gerek yok. 

Sos tenceresinde tereyağını eritin ve pulbiberi ekleyin. Köpük köpük olduğunda ocaktan alın ve son olarak kabakların üzerine gezdirerek servis yapın. 





Hiç yorum yok: