8 Nisan 2013

SÜSLÜ PANKEK



Hazırlanması kolay ve zevkli bir tatlı. Atıştırmalık olarak yada kahvaltıya gelecek misafirleriniz için güzel bir seçim olabilir. Ben bu tarifi sürekli gittiğim bir cafenin menüsünden görüp denedim. Hazırladığınız pankekler fazla gelirse onları da farklı şekilde değerlendirip, kahvaltılık malzemelerle de tüketebilirsiniz.  Afiyet Olsun. 



Malzemeler
  • 1 su bardağı Süt
  • 1 su bardağı Un
  • 1 Yumurta
  • 1 çorba kaşığı Sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı Şeker
  • Yarım paket Kabartma Tozu
  • Yarım paket Vanilya
  • Yarım çay kaşığı Tuz
  • Çokokrem
  • Muz, Çikolata Parçaları, Fındık Kırıkları

Hazırlanışı
  1. Yumurta, süt, sıvıyağ, tuz ve şekeri karıştırın. Unu karışıma eleyin. Kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Karışımın biraz koyu kıvamda olması gerekiyor, teflona koyduğumuzda fazla yayılmaması lazım, gerekirse biraz un ilavesi yapın.
  2. Teflon tavaya bir tatlı kaşığı kadar ayçiçek yağı koyun ve iyice ısınmasını bekleyin. Bir kepçe kadar karışımdan tavaya koyun ve boş kalan yerlere de birbirine değmeyecek şekilde aynı işlemi yapın. Pembeleşince ters çevirerek diğer tarafı da pişirin.
  3. Pişen krepleri servis tabağına alarak, üzerilerine ince bir tabaka çokokrem sürün. Muz parçaları, çikolata parçaları ve fındık kırıkları ile süsleyerek servis yapın.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Aysun Hanım mrb.
tavaya döktüğümüz hamur krep hamuru gibi ince mi olacak , daha kalın bir hamur mu olacak ?

Aysun Çendi Gençer dedi ki...

Krep hamuru daha incedir. İki yada üç katı daha kalın olmasında fayda var. Afiyet olsun...